Hej! Hoppas du haft en bra vecka såhär långt.

Själv har jag nu äntligen badat i vår uppvärmda pool! Efter 3 1/2 månaders väntan på att en ny värmare ska installeras… Barnen är överlyckliga, speciellt Kevin.

Blev ett långt kvällsbad för barnen igår.

image

Kvällsbad

Igår var det då äntligen dags för påskbasaren i Svenska skolan (trodde ju det var förra veckan). Trevligt som alltid! Blev lottvinster, påskkycklingar av alla dess slag. Nu måste vi ju fira påsk här eller hur?! ?

Vilket snyggt par!?

Vilket snyggt par! ?

Två ställen vi länge pratat om att åka till, har vi besökt under de senaste dagarna.

I söndags tillbringade vi dagen på Anfi. Hört mycket bra om den stranden och jag kan bara hålla med. Otroligt vacker, lugn, barnvänlig och mysiga restauranger intill.

image

image

Solsäkra syd!

Alla mina killar ❤️

Alla mina killar ❤️

Ett shoppingcenter fanns där och jag skulle bara slinka in en snabbis. Kom ut en timme senare och då hade jag endast hunnit med en butik, Desigual. Jag har helt kärat ner mig i det märket. Kläder, väskor, sjalar, smycken och skor, de har det mesta. Gillar att det är mycket färg och bra budskap i texterna. Desigual finns i Stockholm med men inte lika utbrett och det är dessutom rätt mycket billigare här.

Puerto Rico- Wow! Det var över förväntan. Mycket trevligt vid hamnen, strandrestauranger och strandpromenad. Större än vad jag trodde det skulle vara. Vi var inte vid shoppingcentret eftersom jag hört att det liknar San Agustins.

Puerto Rico

    Puerto Rico

image

Strandpromenad till Amadores

Strandpromenad till Amadores

image

Kevin somnade och vi satte oss på första bästa restaurang, Wikiki. Mycket trevligt och god mat till ok pris. Det var en sånt ställe där servicen var bra, musiken lagom hög, fin utsikt, maten kom snabbt, jättegott, drink on the house, ja den kan jag verkligen rekommendera.

image

image

image

Inte ofta man kan äta en lugn lunch tillsammans med den här vilden. ❤️

Vi fortsatte och tog en glass/fika längst bort vid stranden. Kevin åt sin lunch där och lekte med vattnet och sina bilar. En perfekt utflykt helt enkelt!

image

Kevin och fågeln ville båda leka med vattnet

Kevin och fågeln ville båda leka med vattnet

Nu har jag fått erfara sjukvården här. Vi tar alltid reseförsäkringar (charterbolagets om vi åker charter) eftersom jag ofta får halsfluss utomlands och har man dessutom 3 barn blir alltid någon sjuk och behöver gå till doktorn. Drygt 3 1/2 månader har vi nu varit här och det enda vi haft är magsjuka en gång. Men igår var det dags att kolla upp en krämpa hos ett av barnen. Svenska läkarmottagningen bredvid Svenska kyrkan har flyttat till Playa del Ingles vilket jag missat. Chansade därför på Clinica Roca och var beredd att få betala en hel del då jag hört att försäkringen inte gäller där.

Personal som kan svenska i receptionen. Ingen kö, fick träffa läkare efter 10 minuter. Då var en skandinavisk tolk med eftersom läkaren var spanjorska. Mycket bra bemötande! Det blev undersökning, blodprovstagning och ultraljud. Allt var ok men blev så förvånad. Det kostade ingenting!! Hemförsäkringen som räcker i 45 dagar utomlands har vi förlängt och den gällde tydligen (har Trygghansa). Mycket imponerad av läkarvården.

Nu har vi precis besökt den lokala marknaden. Köpte jordgubbar 1 Euro/paket och de brukar vara supergoda. Det blev 8 st paket eftersom barnen älskar jordgubbar. Kevin drack nypressad kaktusjos och lyckades utan att spilla. Den röda färgen går nämligen inte bort….Har även beställt handgjorda armband som barnen vill ge sina kompisar i Sverige. Får hämta upp dem i Puerto de Mogan imorgon då det är marknad där (de hann mycket förståeligt inte göra 20 armband på plats ?).

image

Dessa brukar vara på marknaden. Väldigt bra!

Dessa brukar vara på marknaden. Väldigt bra!

Idag blir det sista gången på öppna förskolan. ? Kevin har fått ett par kompisar nu vilket är kul. Torsdagar 16.30-18.00 i Svenska kyrkan, San Agustin. Mycket trevligt både för barn och vuxna. Vi kanske ses?!

För övrigt är det full rulle nu, träffa vänner, leka med kompisar, göra utflykter, bada med mera. Mycket man vill hinna med. Vi letar även billiga flygbiljetter några dagar senare än de vi bokat. Känns svårt att lämna detta paradis…☀️

Kramis