Ja det är faktiskt så. Känns som vi snubblade på mållinjen men ibland har man inget val.

image

Superkul att leka i barnens tält och lektunnel.

Ja ni ser rätt. Min lille “bebis” Lucas och de andra 2 katterna är ute! ?

Devon Rex är en kattras som de flesta har som innekatter. Man får i regel inte ens köpa dem om man inte lovar att de ska vara innekatter. Inget problem för oss. Jag vill inte oroa mig över att katterna hamnar i bråk med andra katter, släpar hem diverse äckliga byten, får fästingar och loppor eller det värsta, blir stulna. Eftersom en Devon Rex katt kostar mellan 8000-9000 kr är de faktiskt stöldbegärliga.

Finns det något finare än barn och djur?! ❤️

Finns det något finare än barn och djur?! ❤️

I vårt hus i Sverige har vi specialbeställt kattnätsdörrar, gjort en kattsluss i hallen, nätat in balkongen med mera. Här på Gran Canaria gjorde vi samma sak. Specialbeställde kattsäkrad nätdörr från Sverige, byggt extra nät utanpå den (eftersom katterna lyckades smita).

Tillslut kändes vårt hus nästan som ett fort. Ingen kom ut, förutom katterna! ? De verkar inte ha läst i köpekontraktet att de ska vara innekatter. Alla andras Rex katter verkar trivas utmärkt med att vara innekatter utom mina. ?

I nästan 4 månader har vi passat så att katterna inte ska smita ut. Jag har fixat en fin utegård, klätterställningar och det går verkligen ingen nöd på dem. Men Emelie lyckades ändå rymma och fick med sig de andra på sina utbrytningsförsök.

Så tillslut förstärkte jag vår redan inhängande tomt. Ligger nu i solstolen med Lucas vid mina fötter. De andra strosar runt och är sååååå lyckliga! ❤️

Kevin och katterna leker i tältet tillsammans

Kevin och katterna leker i tältet tillsammans

Att syskonen precis lekte med en kackerlacka försöker jag förtränga snabbt. ?

Syskonen leker med en kackerlacka

Syskonen leker med en kackerlacka

Så utekatter på vår lilla tomt på Gran Canaria funkar faktiskt, så länge de är nöjda med att vara bara på tomten.

Frågan är hur vi ska göra i Sverige… Där har vi en stor tomt och även om den också är inhängnad (för hund) är den inte kattsäkrad.

För nu är det så att de sista dagarna är komna…?

Vi flyger till Sverige på onsdag. Ingen av oss längtar egentligen hem. Det ska givetvis bli roligt att träffa familj och vänner igen. Vi hade gärna stannat lite längre. Vi har den möjligheten men nu ska det renoveras om, golv brytas upp, nytt avloppssystem, väggar mm. Helt omöjligt att bo här då.

Vi har fått mersmak av detta liv, alla fina vänner här, underbara Gran Canaria. Trodde aldrig allt skulle bli så HÄR bra (bortsett från vattenläckorna såklart).

Men…

We will be back! ??

image

Kramis ❤️

[contact-form][contact-field label=’Namn’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’E-post’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Kommentar’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]