Hej! Haft en bra dag? Min har hittills bestått i ett Skypemöte med London (bästa coacherna), pratat med hantverkaren på Gran Canaria, blivit utnämnd till gudmor och nu sitter jag här på Starbucks. 

Starbucks i Haninge har fått ta över Café Suecia på Gran Canaria plats som både min och Mattias favorithäng/arbetsplats. Vi liksom löser av varandra här.

Dagligen får jag frågor om jag längtar tillbaka till Gran Canaria. Det är blandade känslor tyvärr… Tänkte därför skriva ner lite tankar kring det. Det blev ju inte riktigt som vi tänkt oss. För dig som inte följt min familjs äventyr så kommer här en liten sammanfattning.

I höstas köpte vi ett miniradhus i San Agustin på Gran Canaria. Det var väldigt spontant då vi endast varit där en gång för 13 år sedan. Galet kanske men ibland måste man få vara det. Hela familjen behövde en förändring efter ett på många sätt jobbigt år. Nu hade vi möjligheten och tog den. Vi såg det även som en bra investering. Min man Mattias var föräldraledig med vår 2-åriga son medan jag startade en ny karriär med att studera/jobba med Digital Marknadsföring på distans. Våra äldsta söner, Robin (11 år) och David (8 år) gick i Svenska skolan. Svenska skolan i San Agustin var faktiskt enda anledningen till att vi hamnade just där.

Vi ångrar oss inte en sekund! Det var på det stora hela det bästa vi gjort. Vännerna vi fått för livet, skolans höga kvalité, klimatet, området där vårt lilla hus ligger, ja allt det var så mycket bättre än vi kunnat drömma om!

Så här såg huset ut när vi köpte det.

Vår altan

image

image

image

image

image

image

För att få plats 5 personer och 3 katter på en yta på under 40 kvm krävs det planering och renovering. Jag är mycket intresserad av just compact living och såg det som en rolig utmaning. Under hösten 2015 renoverades bostaden på distans med allt vad det innebär…

image

image

När vi väl kommit dit hela familjen tog det ca 1 månad innan vi kände att vi fått ett trivsamt litet hem. Det var mycket fix och jobb samtidigt som vi skulle acklimatisera oss i ett nytt land och ny skola för barnen, utan att känna någon eller kunna spanska.

Så kom julen. Vi hade en annorlunda och alldeles underbar jul. Äntligen började det lugn, vi alla var i så stort behov av, infinna sig. Nyårsafton och vi såg fram emot ett härligt 2016. Så här såg vårt lilla hem ut. 🙂

image

image

image

image

image

image

IMG_6461

image

image

image

Istället vaknade vi till ett vattenskadat hem den 1 januari 2016! Nu följde en tid, ja faktiskt hela de dryga 3 månader vi bodde på ön, med att ständigt tänka och prata om vattenläckor. Vi levde hela tiden med grovt igenspacklade hål i väggarna och vatten i nästan alla väggar. Under en tid var halva golvet på toaletten uppbrutet, om vi spolade i badrumshandfatet kom vattnet upp genom golvet under barnens säng. Det medförde att vi inte använde handfatet alls.

Hålet i väggen är gjort med ett finger, så blöta var väggarna.

Hålet i väggen är gjort med ett finger, så blöta var väggarna.

image

image

image

image

Givetvis gjorde vi allt för att lösa problemen under denna tid. Jag väljer att inte gå in mer på det här… då det hela slutade med att vi anlitade en ny hantverkare som nu renoverar igen. Så här ser det ut nu.

image

image

image

image

image

image

Vi gör nu om hela avloppssystemet samt väljer att byta ut de nya nyinsatta vattenrören till andra rör. Alla väggar behöver spacklas och målas om och som ni förstår nytt golv. Detta lilla hus blev en riktigt dyr historia till slut! 🙁 Vi hade gärna lagt pengar på annat än att renovera 2 gånger inom 1 år. Försöker ändå se det goda som kommit ur vår olycka. Vi har lärt oss en hel del, den hårda vägen. Många fina vänner har hjälpt oss på vägen och verkligen brytt sig. Spanjorer vi varit i kontakt med har också verkligen försökt att hjälpa oss, trots avsaknad av engelskakunskaper och vår obefintliga spanska.

Tänk att få göra om samma sak nästa vinter, utan vattenläckor/skador! Vi är bra sugna. 😉

Mitt råd till andra som går i tankar att köpa hus i ett annat land, hyr först. Bo in dig, prata med folk på området, bilda dig din egen uppfattning om hantverkare, hur systemet fungerar om något händer (det är stor skillnad från Sverige) och hur föreningen på området fungerar.

Så du kanske förstår nu att det är blandade känslor och visst längtar jag tillbaka men just nu har jag inget direkt hemtrevligt hem att längta till… Men det kommer att bli bra denna gång! 🙂

Nu är det dags att avrunda detta och bege mig hemåt. Hoppas du intagit Eurovision mode precis som jag?! 🙂 Tisdagens semifinal var riktigt bra tycker jag och då menar jag framförallt hur den var arrangerad. Sveriges specialité är ju att anordna dessa och det gjorde vi riktigt bra även denna gång. Mellanakten brukar i ärlighetens namn inte vara det roligaste inslaget. Det är då i varje fall jag brukar gå på toa eller fylla på chipsskålen. Men tur jag inte gjorde det denna gång. Vilken show med ett gripande tema “The grey people” levererade! Ifall du missade, kolla här.

Ibland behöver man påminnas om hur små ens egna “problem” är…

Ta hand om dig!

Kramis