Hej på dig! Redan en vecka sen sist… Tiden går alldeles för fort när man har roligt!

För jag måste få säga det igen. Jag älskar verkligen vårt liv här på Gran Canaria. Känns härligt att få vara lite  “Familjen Annorlunda”. 3 vilda killar, 3 katter boendes i vårt miniradhus med fuktskador överallt och ett badrumshandfat vi inte kan använda. Vattenskadorna är ju ingen höjdare precis men att vardagen ändå fungerar så pass bra är häftigt.

Allt känns lite mer spontant här, dagen blir som den blir (vill inte ha mycket inbokat) och vi har sällan maten klar kl 17.30. 😉 San Agustins shoppingcentrum med många restauranger ligger så nära och det är ganska billigt att äta ute.

Bara att gå över bron så är man i centrumet

Bara att gå över bron så är man i centrumet

I Sverige är vi vana med jobb, en massa aktiviteter för barnen och på helgen är man ofta så trött att vi inte orkar bjuda hem någon. På sommaren tycker jag allt är enklare och mer spontant i Sverige. Man umgås mer, folk är gladare och träffas över en enkel fika i trädgården. Precis så är vårt liv här och det gillar jag. Inser att det är lättare att vara spontana för oss nu då Mattias är föräldraledig och jag studerar och arbetar på distans, via internet.

Det har blivit mycket plugg och jobb (de går in i varandra) för mig denna vecka. Det är fantastiskt roligt, så pass roligt att tiden bara försvinner. Varenda “kväll” har jag lagt mig runt 04! Det är verkligen underbart att kunna känna så om sitt arbete men jag inser att detta inte kommer fungera i längden. Sömnbristen kommer ta ut sin rätt… Jag är en nattuggla och morgontrött men nu har det blivit lite väl extremt. Jag måste försöka hitta bättre rutiner för mitt jobb.

Härliga människor finns det gott om här men nackdelen är att många åkt/åker tillbaka till Sverige. Idag åkte ännu en familj vi umgåtts mycket med. Vi får nya bekantskaper hela tiden men saknar ändå många av de som vi lärt känna här. Självklart saknar vi våra vänner i Sverige med!!! Tur att social media finns!

Mattias pappa med fru har kommit till ön för att spendera 3 veckor i Playa del Ingles. Igår hälsade vi på hos dem. Ett mysigt bungalowhotell med något uppvärmda pooler. Jag och barnen badade en hel del. Kevin var helt exalterad över den lilla barnpoolen och kunde inte sluta bada.

IMG_9188image

Idag hade Robin sitt 11 årskalas! Eftersom han fyller på vintern har han aldrig tidigare kunnat ha ett kalas utomhus. Vi dukade i trädgården och jag tyckte jag var lite smart som satte dubbelhäftande tejp under plasttallrikarna. Det har blåst en del idag och nu kunde de ju inte blåsa bort. Mattias var inte lika imponerad när han skulle duka av och tejpen satt kvar på bordet.

Jag försökte stå för underhållningen under fikat genom att dansa loss på vår altan till gårdagens Mellolåtar. Det uppskattades inte jättemycket av Robin. Hahahaha det är så kul att vara den där pinsamma mamman ibland (läs alltid enligt Robin).

Kalaskompisarna lekte lekar (mest krig 😉 ) på området. Sen gick vi allihop till tennisplanen för att styra upp lite mer lekar typ kull och dyl. Efter 2 timmars full action var det ett trött gäng som tillslut kraschade i soffan för att spela lite TV spel.

En av kompisarna har världens sötaste hund, en svart Toypudel med ett helt underbart temperament. Hon älskar alla och är inte så där bjäffsig som många småhundar kan vara. Tror ni att jag blev sugen på en ny pudel?! Jaaaaaaa! Katterna uppskattade dock inte besöket av den lilla sötnosen lika mycket som jag. 😉

IMG_9322

Nu blåser det mycket och jag var faktiskt tvungen att sätta på mig en långärmad tröja och strumpor inomhus. Har inte hänt förut. Känns ganska mysigt att få kura inomhus för en gångs skull. Jag har lite ont i halsen men hoppas det stannar vid det…

I morgon är det måndag igen men ingen måndagsångest här inte. Vi får se vad denna vecka bjuder på. 🙂

Önskar dig en fantastiskt vecka var du än befinner dig! <3

Kramis

IMG_9009

[contact-form][contact-field label=’Namn’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’E-post’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Kommentar’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]