Nu är det semestertider för många. Härligt att äntligen få kvalitetstid med sina barn, leka, göra utflykter, kanske få tid att läsa den där boken som aldrig blir av. Är det inte så många av oss tänker? Men tar du semester från din mobil?

Eller blir det i själva verket att du sitter och stirrar på din mobil en hel del? Facebook, Instagram, bloggar, Pinterest, Snapchat, ja det finns ju hur mycket som helst. Man blir helt överröst av all social media och visst är det himlans roligt. Det tycker i varje fall jag.

Jag använder mobilen mycket, både i studier och arbete. Att leva en digital livsstil innebär mycket frihet men även ett högre krav på att strukturera sin arbetstid (vilket jag behöver bli bättre på). Annars kan det bli en viss stress över att alltid kunna bli nådd, att alltid kunna vara aktiv.  Jag har ju liksom “jobbet” med mig överallt. Att till exempel marknadsföra eller vara med på ett webinarium med USA kan jag göra från sängen.

Hur är det för dig? Sover du med mobilen på sängbordet? Har du den helt avstängd? Börjar du din morgon med att kolla Facebook, mail och meddelanden? Avslutar du din dag på samma sätt? Tar du med dig mobilen på toaletten?

Om man tänker efter så är det rätt knäppt. Vad gjorde man innan all denna teknik fanns? Jag minns att jag som barn lekte, cyklade, badade, lekte burken, gick ut med grannens hund och lekte i skogen. Vad roligt jag hade!!

Jag är övertygad om att mina barn också har roligt men många gånger kan jag känna att mycket av deras tid spenderas framför en dator, mobil eller Ipad. Det kan absolut vara utvecklande att spela dataspel men går det även åt mycket tid att tjafsa om dessa spel…? Vi har spelregler och speldagar för barnen men ändå, ibland känns dagarna emellan som en transportsträcka  till speldagen.

Samtidigt, hur kan jag kräva att mina barn ska hantera detta när jag själv sitter med mobilen hela tiden? Visst jag jobbar de vet de om men när har mamma sommarlov/semester?  Att ställa sig frågan; När hade jag senast en helt skärmfri dag? Själv kan jag inte ens minnas det.

Så nu tänkte jag faktiskt ge mig själv semester/sommarlov med skärmförbud en tid. Hela familjen ska ha semester och jag vill känna att jag är 100% närvarande.

Vi ska campa, åka på fotbollscup, besöka djurparker, hälsa på vänner med mera. Jag tänker ständigt på olika compact living lösningar och kommer såklart skriva om de i bloggen sen. Ska bli spännande att testa lite olika idéer jag har. ?

Jag önskar dig en alldeles underbar sommar!!! ☀️?☀️

Många nya upplevelser och minnen hoppas jag på i sommar.

Många nya upplevelser och minnen hoppas jag få i sommar.

Kramis ?