Hej! Hoppas att inte julstressen blivit för stor ännu. Själv har vi redan gjort vår ena färdigkokta julskinka, inköpt på Ikea. Den andra ska vi hämta på Gottegrisen snart. Julskinkan här smakar sååå mycket bättre än i Sverige. Det beror nog på att man tröttnat på den vakumförpackade kokta skinka som finns här på Gran Canaria. Har även hunnit med glögg och Annas pepparkakor men that’s it. Blir inget eget pepparkaksbak, pepparkakshus, lussekatter eller liknande. Är så skönt att bara strunta i alla “måsten” och göra precis som man vill.

Har förstått att det varit/är en debatt i Sverige om Lucia och vem som får vara Lucia. Här är Lucia stort och ikväll är det Luciakonsert med kröning av luciorna från Luleå och Santa Lucia de Tirajana.

Svenska Skolan i San Agustin bidrar också till att Lucia blir sådär mysigt som man vill att det ska vara. Det är fullspäckat schema för luciatåget från skolan. Svenska Kyrkan, Ikea och Svenska skolan ska hinnas med under samma dag.

Mina barn gillar inte direkt att gå i Luciatåg. I Sverige slutar man med det efter lågstadiet men här kommer man inte undan. 😉

Med tre söner trodde jag aldrig att jag skulle stå och stryka ett Lucia/tärnlinne. När min 11 åriga son kom hem och sa att han ska vara tärna trodde jag han skämtade. Jag kollade till och med, med lärarna i skolan att det var på riktigt och inte ett spex från hans sida. Nädå här är detta helt normalt. Barnen får välja vad de vill vara. Flera stora killar kommer vara tärnor i år och man fick lotta fram Lucian.

Jag erkänner att jag fått jobba lite med mig själv gällande att min son ska vara tärna. Men för barn är det mesta så härligt okomplicerat. När jag frågade honom varför han ville vara tärna svarade han “jag har provat att vara tomte och pepparkaksgubbe men aldrig tärna så nu vill jag prova det”. Tycker det var ett klockrent svar!

Så av mina tre söner ska den mest “killiga” vara tärna, mellansonen tomte och minstingen på 3 år, skulle vilja vara “nakenfis” men där går min gräns! Han hatar kläder och jag tvivlar starkt på att han får på sig tomtedräkten imorgon. Jag får vara glad om han har några kläder överhuvudtaget på sig. Det är en kamp varje morgon…

Så med det vill jag önska er alla en underbar Lucia oavsett hur Luciatåget ser ut just hos dig!

Kramis! ?