Hej hoppas du har det bra! 😊

SjĂ€lv gör jag allt utom det jag borde göra, nĂ€mligen packa… KĂ€nns dessutom extra jobbigt pĂ„ grund av det fruktansvĂ€rda som hĂ€nt i Bryssel. Det Ă€r Ă€ven strejk hos bagagepersonalen pĂ„ Las Palmas imorgon. Förutom att jag Ă€r flygrĂ€dd vilket alltid gör det jobbigt att flyga, Ă€r jag orolig för katterna. Det Ă€r lĂ„ng tid i bur Ă€ndĂ„ för katterna sĂ„ vill verkligen inte vara med om förseningar eller strul.

Eftersom jag Ă€ndĂ„ inte gör det jag ska tĂ€nkte jag  dela med mig av ett par lokala tips.

Vi börjar med en av familjens favorit restauranger i San Agustins shoppingcenter; FamiljeĂ€gda restaurang Tony’s.

image

Vi har varit dÀr mÄnga gÄnger och maten Àr alltid lika god. Personalen Àr trevlig och oftast Àr det snabb och bra service. Det Àr otroligt billigt!!!

Min favoritmeny Àr:

FörrÀtt: Skagenröra i avocado

HuvudrÀtt: Plankstek med oxfilé.

image

Det Àr 2 bitar oxfilé som Àr mycket god.

EfterÀtt: glass med chokladsÄs och jordgubbar.

image

Utöver denna 3 rÀttersmeny fÄr man alltid en alkohollÀsk (utan alkohol till barn), varmt bröd med aioli, en nubbe och oftast en Irish coffea eller dyl allra sist.

OvanstĂ„ende meny kostar 9,95 Euro! Sanslöst billigt. Det finns mĂ„nga olika matrĂ€tter att vĂ€lja mellan och en del trerĂ€tters menyer Ă€r till och med billigare. Tony’s stĂ€nger för sĂ€songen efter pĂ„sk sĂ„ passa pĂ„ om du inte redan varit dĂ€r. Det Ă€r en populĂ€r restaurang, boka bord om ni Ă€r ett stort sĂ€llskap.

San Agustins shoppingcenter Ă€r kanske inte det roligaste centrumet gĂ€llande klĂ€dutbud. Det finns mĂ„nga “turistaffĂ€rer” som alla har liknande utbud. Det finns en klĂ€desbutik som jag tycker sticker ut. Den ligger pĂ„ den nedersta vĂ„ningen och Ă€r inte sĂ„ stor. DĂ€r kan man hitta klĂ€der som passar oss  av lite större modell. 😉 Det Ă€r ett italiensk par som Ă€ger butiken och de Ă€r bĂ„de trevliga och hjĂ€lpsamma. Fast det bĂ€sta med denna butik Ă€r kanske deras helt fantastiska hund!

image

Hunden heter Chanel och Àr en blandras. Hon bÀr alltid ett vackert rosa halsband med en silverbricka med hennes namn. Chanel Àr ett vÀldigt passande namn för denna stÄtliga dam. FÄ hundar som Àr sÄ vÀldresserade som denna. Jag Àlskar ju hundar och glömmer nÀstan att titta pÄ klÀderna nÀr jag Àr dÀr.

David var med en gÄng och han blev totalt nerpussad (fast han gick med pÄ det).

image

Priserna Ă€r nĂ„got dyrare Ă€n de andra butikerna men med all rĂ€tt. Det gĂ„r att pruta nĂ„gra Euro men inte sĂ„ mycket som i övriga “turistbutiker”.

För barnfamiljer kan jag tipsa om Yuppi Park som ligger högst upp i centrumet. Ett roligt lekland med klÀtterstÀllningar, studsmattor, bollhav, hoppborg, tÄg och annat skoj. Mina 3 killar Àlskar att vara dÀr Àven om 11 Äringen Àr pÄ grÀnsen till för stor.

Öppettiderna har jag inte riktigt förstĂ„tt mig pĂ„. De varierar lite. Ofta öppnar de vid 16 tiden och stĂ€nger vid 22. IntrĂ€det varierar ocksĂ„ beroende pĂ„ tid. 3-5 Euro/barn (oavsett Ă„lder) Ă€r Ă€ndĂ„ billigt tycker jag. Barnen mĂ„ste ha strumpor pĂ„ sig. Om man inte har finns det att köpa för 1 Euro. Man kan Ă€ta och fika dĂ€r Ă€ven om det inte Ă€r den bĂ€sta maten precis.

image

Ett sista tips. Ferreterian, jĂ€rnhandeln ligger lĂ€ngst ner lite för sig sjĂ€lv, nĂ€ra Magica XL. Det Ă€r en liiiiten jĂ€rnhandel dĂ€r man handlar över disk. Jag lovar, dĂ€r finns ALLT.  Ă„garen kan endast spanska men Ă€r mycket serviceminded och trots min obefintliga spanska har jag lyckats komma ut med rĂ€tt saker varenda gĂ„ng. Han tar inte kort men kĂ€nner han igen dig och du inte har kontanter gĂ„r det bra att betala nĂ€sta dag. HĂ€rligt med sĂ„dana affĂ€rer tycker jag. 😊

image

Inköpta i blomsteraffÀren pÄ nedresta vÄningen i centrumet.

Idag köpte jag blommor till all personal pÄ vÄrt omrÄde. Det blev 6 st fina pÄskblommor. En liten gest för att visa att de Àr uppskattade.

Passar pĂ„ att önska GLAD PÅSK! đŸ€

Imorgon! â˜ș

😉

Kramis

[contact-form][contact-field label=’Namn’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’E-post’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Kommentar’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]