Här kommer ett sista hej från soliga Gran Canaria! Nästa gång jag skriver blir det från Sverige. Jag hoppas att du vill fortsätta följa mig och se hur mitt och familjens liv ser ut där.

Om du skrollar längst ner, hittar du möjligheten att prenumerera på min blogg om du vill. Jag kommer från och med nu inte dela i olika Spanien grupper. Men jag lovar att det kommer bli mer Gran Canaria rapporteringar längre fram. ☺️

Familjen har fortsatt att ta det lugnt den här sista tiden. Vi hänger mest vid vår pool och badar. Det är nästan tomt med folk på området och i shoppingcentret nu. Många restauranger, däribland Cafe Suecia och Tonys, har redan slagit igen för säsongen.

Min nya hatt som David valde, för att skydda mot solen.

Min nya hatt som David valde, för att skydda mot solen.

Visst har vi på många sätt levt i en drömtillvaro i drygt 4 månader nu. Trots alla härliga förutsättningar har vi som de flesta andra barnfamiljer barn som bråkar, vill underhållas, det ska lekas och planeras med kompisar, städning, tvätt, disk ja allt sånt där tråkigt vardagsfix och så detta ständiga tjat och prat om dataspel. Jag har aldrig spelat vare sig som barn eller vuxen och har svårt att förstå det roliga med det, speciellt när det är våldsamma spel. En ny erfarenhet är att det även kan bråkas i spelen. Ofta spelar/skypar barn med kompisar fast de sitter i sina respektive hem. Då kan det bli tjafs typ “han tog mitt svärd och vägrar lämna tillbaka det”. Eeeeehhhh det är ett spel. Jag har svårt att hålla mig för skratt och får försöka förstå och reda ut.

Sista tiden har det blivit lite väl mycket spel. Därför bestämde vi att i söndags skulle vi ha en skärmfri dag. Det gällde även oss vuxna. Eftersom jag både arbetar och studerar mycket via min mobil och Facebook blir det lätt att man alltid är nåbar och “ska bara fixa det och det”. Jag stängde av telefonen och det var riktigt skönt.

IMG_0500

När syskonen leker tillsammans. Det gäller att skynda sig med kameran innan det blir bråk. ?

Katterna älskar detta liv!

Katterna älskar detta liv!

Vi badade hela familjen sen åkte jag och David till Maspalomas för att rida kamel, vilket han velat länge. Vi fick rida ensamma med endast vår kamel, inga andra kameler med folk gick vår runda. 30 min i Maspalomas öken. Roligt men jag blev åksjuk! Eller kamelsjuk som David säger.

Det är vackert i öknen.

Det är vackert i öknen.

Riderkamelselfie

Riderkamelselfie

Kamel Pepe som ville bli klappad.

Kamelen Pepe som ville bli klappad.

Därefter blev det glass i stora lass.

IMG_0590

Idag ska Robin på killkväll hos en kompis, tillsammans med flera kompisar. David ska sova över hos sin bästis. Det blir en riktigt bra avslutning för dem båda. ?

Vilket äventyr hela familjen fått vara med om! Vilken resa vi gjort. Vi (framförallt jag som kommer på tokigheterna) är ju lite galna. ? Köpa hus i ett annat land där man varit för 13 år sedan, inte känna någon, ny skola för barnen, inte kunna språket, ta med 3 innekatter, nytt studie/arbetsliv för mig. Men oj så bra allt blev!!! Familjen är överens om att detta har varit helt underbart. Vi har lärt oss mycket på olika sätt och det har i varje fall för min del även varit en personlig utveckling. Jag känner mig stolt över att vi vågade! Så många nya härliga vänner vi fått! ❤️

Kevin har lärt sig några nya mycket användbara ord här, till exempel “kacka” (kackerlacka).

Pang på Kacka!

Pang på kacka (under stolen)!

Ska bli roligt att komma hem till vänner och familj i Sverige nu. Det blir full fart på en gång med inplanerade kalas och aktiviteter. Jag tror att vårt hus som vi brukar tycka är trångt, kommer kännas som ett slott.

Många funderingar nu… Hur ska vi göra med katterna, ska de få gå ut? Ska vi sälja husvagnen? Hur blir det med jobb för Mattias? Hur kommer det gå för Kevin på dagis? Att komma tillbaka till skolan för de stora? Hur ska det bli i Gran Canaria huset efter den andra renoveringen?

Å viktigast av allt- Vem vinner Eurovision Song Contest?! ?

Så fortsättning följer…

Kramis ❤️

Kom ihåg, svårare än så är det inte:

Denna metod kör jag stenhårt på! ;-)

Denna metod kör jag stenhårt på! ?

[contact-form][contact-field label=’Namn’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’E-post’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Kommentar’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]