Hej! Ja du läser rätt, fortfarande svenska här och så kommer det förbli men jag kommer även börja blogga under en ny bloggportal, Digital Bloggers,  på engelska.  Sanningen är att jag faktiskt började blogga där från första början (finns länkar dit i menyn), på svenska men nu har företaget jag arbetar och studerar genom, nylanserat portalen med en massa nya finesser. Kika gärna in på mitt första inlägg här.

Jag kommer även vara med i Digital Bloggers 90 dagars bloggutmaning, vilket innebär att det är engelska som gäller. Det ska vara minst 2 inlägg/vecka under denna tid. Det finns olika kategorier, till exempel ”most engagement”, ”most social sharing” och ”best in show” (voff voff, hahaha låter som en utställning för hundar). Om du gillar mina inlägg är det sååå uppskattat om du delar vidare eller ”gillar”. Fina priser har utlovats! Skulle du vilja prenumerera på någon/båda bloggarna, fyll bara i din mailadress längst ner på respektive bloggsida.

Hm ja engelska. Kan inte påstå att jag är något engelska proffs precis… Trots att jag efter att ha gått ut gymnasiet, studerade engelska och tog Cambridge examen, i tre månader på en internationell skola i Sydney, Australien. Därefter reste jag som backpacker i ytterligare tre månader. Det var en fantastisk tid och vad man lärde sig mycket!

Under min tid i Australien träffade jag vänner för livet. Mikaela Kellner, även kallad ”bikinipolisen” (sen hon fångade en tjuv i bikini i somras), både studerade och reste jag med. En annan vän, Sofia Damm likaså.

Mikaela är inte bara en kändispolis utan även en grym atlet som varit med i många tävlingar. Här i första säsongen av Ninja Warriors. Jag och min familj hejade på (jag håller i Kevin som har texten ”Heja Mikaela” på ryggen).

Mikaela har nu även sitt eget företag som du hittar här. Sofia är politiker och har arbetat inom Europaparlamentet i många år. Idag sitter hon i Sveriges Riksdag.

Å så lilla jag, som utbildade mig till beteendevetare, arbetade länge i min hemkommun inom Socialtjänsten och som sedan sadlade om till digital marknadsföring. Känns inte riktigt lika coolt som mina vänners karriärer men det får väl duga. 😉 De första inläggen på Digital Bloggers kommer att handla om just det. ”A Digital Lifestyle – My Story”, om hur det blev som det blev. Varför jag till exempel valde att byta karriär.

Med tanke på min vistelse i Australien kan man kanske tro att engelska inte skulle vara något hinder för mig. Men det är ju så med språk att det är en färskvara och lättare att förstå än att prata och skriva. Eller hur? Hela min utbildning är på engelska och det har jag inga som helst problem med tills jag ska prata. När jag skypar med mina engelska mentorer är det som om någon försöker göra gröt i min mun samtidigt som jag pratar. Orden kommer liksom inte fram som jag tänkt mig. Hur det blir i skriftlig form framöver återstår att se.

Nu önskar jag dig en fortsatt underbar dag!

Kramis 🌸

Print Friendly, PDF & Email